Onze werkwijze

Je gaat niet iedere dag aan de slag met de aanschaf van jouw droomtuin, daarom hebben wij de weg er naartoe zo logisch, duidelijk en leuk mogelijk voor jou gemaakt. Op deze pagina leggen we je graag uit welke stappen wij samen met jou gaan zetten om zo snel en soepel mogelijk tot het mooiste resultaat te kunnen komen. Liefst direct aan de slag? Vraag dan direct een offerte aan.

De inmeetafspraak

Nadat we je aanvraag hebben ontvangen nemen we deze eerst even door. Wat zijn de wensen en eventueel budget. Als alles duidelijk is, beginnen we met een inmeetafspraak. 

Ontwerpsessie

Samen met de inmeetafspraak plannen we direct de ontwerpsessie bij ons op de showlocatie. We tekenen dan live je tuin in en laten je alle mogelijke materialen zien. 

Offerte

Na beide afspraken maken wij zo snel mogelijk jouw offerte op maat helemaal in orde en sturen deze naar je op. Op basis hiervan zijn er altijd nog aanpassingen te bespreken. 

Aanleg

Als de definitieve offerte akkoord is plannen wij jouw tuin in om aan te leggen. We nemen je mee in iedere stap die we hier moeten zetten. Eenmaal klaar hoef jij enkel nog te genieten. 

Inmeetafspraak

Om een écht goed ontwerp en offerte te kunnen maken willen we de maten van jouw tuin exact weten, dan weten we zeker dat we de juiste afmetingen en hoeveelheden meenemen in jouw offerte.

De buitendienst van Yardy komt naar jouw tuin en zal, afhankelijk van de grootte, circa één uur bezig zijn om de lengtes, breedtes, hoogtes, hoekjes en andere bijzonderheden op te meten. Dit doen we altijd vóór de ontwerpsessie, het inmeetrapport dient dan direct als plattegrond voor onze ontwerper. Mocht het een nieuwbouwwoning betreffen en is de tuin nog niet 100% nauwkeurig op te meten slaan we deze stap over. Dan beginnen we met de afmetingen die vanuit de bouw zijn afgegeven.

Ontwerpsessie

Tijdens onze ontwerpsessie maken wij live, samen met jou, een 2D ontwerp. Jij ziet direct hoe onze ontwerper jouw wensen en eisen vertaald naar een tuinontwerp en je kunt er plekke veranderingen bespreken en doorvoeren.

Je komt voor deze afspraak naar onze showlocatie in Bodegraven. De afspraak duurt, afhankelijk van de grootte en complexiteit van je tuin zo'n 1.5 tot 2.5 uur. Na de ontwerpsessie loopt jij samen met de ontwerper langs alle tuinmaterialen om jouw keuzes te maken. Deze keuzes nemen we vervolgens mij in de bijhorende offerte.

Offerte

Na de ontwerpsessie maken wij zo snel mogelijk jouw offerte op. Dan heb je een totaalbeeld van wat jouw wensen en eisen exact kosten wanneer jij deze door ons wil laten realiseren.

Na het uitbrengen van de offerte houden we uiteraard contact. Wellicht wil je toch nog zaken toevoegen of veranderen aan de tuin. Onze ontwerper heeft altijd goede ideeën wanneer het wat uitbundiger mag, maar uiteraard ook om kosten te besparen en zo binnen het beoogde budget te blijven. Wij denken met je mee tot we het meest ideale plaatje, met bijhorende kostenplaatje, voor jou gemaakt hebben. Desgewenst plannen we hier een tweede sessie voor bij ons in de showlocatie.

Aanleg

Wanneer het definitieve ontwerp en bijhorende offerte akkoord zijn gaan we aan de slag met het leukste deel; de aanleg van jouw droomtuin.

Uiteraard krijg je tijdens de eerdere afspraken al een indicatie van wanneer wij aan kunnen leggen, nadat je definitief akkoord bent kunnen we ook de aanlegdatum definitief gaan inplannen. We hebben hierbij contact over de levering van de materialen en of hier wellicht een parkeerplek voor afgezet moet worden, met wat voor machines we eventueel in de tuin moeten kunnen komen en of er speciale hijskranen gebruikt zullen worden. Wij zorgen dat je altijd op de hoogte ben tijdens dit traject. Daarna hoef je enkel nog te genieten van je nieuwe tuin.

Vragen over onze werkwijze

Wanneer je bij ons je tuin of zelfs enkel de materialen afneemt vragen we niks voor de inmeetafspraak. Wanneer jij na de offerte besluit om toch niet met ons verder te gaan brengen wij voor deze afspraak € 100 in rekening. 

Wanneer je bij ons je tuin of zelfs enkel de materialen afneemt vragen we niks voor de ontwerpsessie en uitwerking van de offerte. Wanneer jij na de offerte besluit om toch niet met ons verder te gaan brengen wij voor deze afspraak € 150 in rekening. 

Bij nieuwbouwhuizen gaan we in principe uit van de maatvoering die opgegeven is door de bouwer. Omdat deze in de praktijk vrijwel nooit perfect zijn werken we in dit geval met een zogenaamde pro-forma offerte. Jij kan dan akkoord geven met de voorlopige offerte en het traject verder in gang zetten.

Op het moment dat de woning is opgeleverd plannen we de inmeetafspraak in. Als de afwijking minder dan 2% is in ons nadeel, dan nemen wij deze kosten voor lief, is de afwijking groter, dan zullen wij een aangepaste offerte uitbrengen op basis van de nieuwe maatvoering. Uiteraard passen we dan ook het ontwerp hier op aan zodat je van tevoren weet wat de nieuwe verhoudingen zullen zijn. 

Dat is altijd erg fijn, maar uiteraard helpen we je hierbij. Ter voorbereiding van de ontwerpsessie sturen wij een lijstje op met vragen waar je je op kunt voorbereiden of alvast naar ons toe kunt sturen. Denk aan wat voor elementen jij graag terug wilt zien en wat voor stijl jouw aanspreekt. Losse inspiratiefoto's of een Pinterest-board zijn hierbij uiteraard ideaal.

Ook vragen we naar je budget, je bent uiteraard niet verplicht om dit af te geven maar het helpt ons wel enorm tijdens de ontwerpsessie. Wij hebben jarenlange ervaring met het ontwerpen van een tuin en het scheelt tijd en teleurstellingen wanneer wij ook op dit gebied een adviserende rol kunnen aannemen. Wij weten welke keuzes veel invloed hebben op de totaalprijs van de tuin en nemen dat graag mee in ons gesprek. 

Uiteraard. Onder het kopje "aangelegd" staat een selectie van door ons aangelegde tuinen. Ieder seizoen sturen we een tweetal fotografen op pad om foto's te schieten. We kiezen hierbij expres niet alleen gigantische prestige-tuinen maar juist veel toegankelijke stadstuinen; we zijn op allen net zo trots.

Je kunt deze hier vinden: https://yardy.nl/aangelegde-tuinen

Uiteindelijk is die vraag best ingewikkeld, de prijs per vierkante meter kan echt enorm schelen afhankelijk van welke keuzes jij maakt in de hoeveelheid (complexe) elementen en complexiteit. Een vlakke tuin zonder speciale elementen is uiteraard aanzienlijk voordeliger dan een tuin met veel hoogteverschillen en zaken zoals een overkapping.

Maar logischerwijs vragen enorm veel mensen hier naar. Daarom hebben we speciaal een pagina gemaakt met meerdere tuinontwerpen met een uitgebreide calculatie wat deze kost en welke elementen in deze prijs zijn inbegrepen. Vul jij hier jouw vierkante meters in krijg je snel een goede indicatie van wat deze tuin(stijl) voor jou zou kosten. 

Je kunt deze tuinen, inclusief totaalprijzen, hier vinden: https://yardy.nl/tuininspiratie

De snelste manier is om het offerte-formulier op onze website in te vullen. In principe kun je het formulier insturen nadat je enkel jouw personalia hebt ingevuld, het is echter mogelijk om direct alvast jouw vierkante meters, wensen en eisen door te geven in het restant van het formulier. Erg prettig voor ons; dan zijn we namelijk al wat voorbereid wanneer we jou voor het eerst spreken. 

Het formulier kun je hier vinden: https://yardy.nl/offerte-aanvragen

Uiteraard is het ook mogelijk om direct een afspraak te maken door te bellen naar (0172) 263144. 

Deze mensen gingen je voor

Goede communicatie/samenwerking en mooie geleverd werk!. Wij hebben bij Yardy contact gehad met Cheyenne en ze was (en is nog steeds) heel fijn om mee samen te werken. Ze denkt goed mee in wat wij willen, welke beplanting daarbij passend is en ook hoe de tuin het beste vormgegeven kan worden. Op deze manier kunnen wij het meeste uit onze tuin halen. Inmiddels is bij ons de achtertuin gerealiseerd door Cammeraat Hoveniers en ook zij hebben fantastisch werk geleverd. Goede communicatie tijdens het realiseren van onze achtertuin. Fijne tips tussendoor over het aanpassen van eventuele onderdelen in de tekening en het eindresultaat mag er zeker zijn. Wij zijn zeer tevreden over de hovenier en ook over Yardy!

Boven verwachting!. Na een zoektocht zijn we bij Yardy uitgekomen, bij de eerste kennismaking werd er uitgebreid de tijd genomen om naar onze wensen t e luisteren en op basis daarvan volgde er een ontwerp en keuze voor materialen. De aanleg van de tuin is fantastisch verlopen, van levering van spullen tot de uitvoering en afwerkinh. Binnen 4 dagen was de tuin gereed, resultaat en afwerking in één woord geweldig. Ook de nazorg is perfect verlopen. Wij raden Yardy dan ook zeker aan!

Naar wens en meer. Super tevreden met hele proces. Goeie begeleiding en een top hovenier in Benjamin. Onze wensen werden gehonoreerd en eventuele aan passingen aan het offerte werden goed verwerkt. Benjamin heeft alles mooi geplaatst, vooral onze overkapping is duidelijk goed vakmanschap. Zelfs onze poort heeft ie even onder handen genomen waardoor het makkelijker op slot te doen is. En alles netjes opgeruimd (zowel in het te tuin als daarbuiten). Al met al is Yardy een aanrader.

Hier zitten wij

Lekker centraal in de randstad. Kom vooral een keer kijken in onze showroom.

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 08:00-16:30
Zaterdag: 09:00-14:00
Zondag: gesloten

Neem contact op

Stuur een bericht en we reageren zo snel mogelijk.

/ karakters